Sietse van Wijgerden & Andrew Clark

Eenzaamheid…u hoort het in deze middag in het werk van Hahn: de jongeman die teruggaat naar zijn geboortedorp op de begraafplaats waar zijn ouders liggen….in Les Berceaux: de vissers die aan de horizon verdwijnen en de moeders met hun kindjes op de arm achterlaten…..of in de Vagebond in de songs of travel: de zwerver die ver van de wereld wil zijn, hij wil zelfs geen vriend, hij wil alleen zijn! en, In Come Away, de persoon die in eenzaamheid wil doodgaan.  Maar…. we willen ook weer leven! daarom: Great things, over de mooie en goede zaken van het leven! Geniet ervan!

Sietse van Wijgerden, heeft orgel, kerkmuziek, muziekwetenschappen gestudeerd. Heeft o.a. alle orgelwerken van Bach uitgevoerd, dirigeerde werken van de Hohe Messe van Bach tot aan de mis voor dubbelkoor van Martin, was dirigent bij 2 CD’s met moderne koormuziek. Is als solozanger actief, voerde o.m. de Winterreise van Schubert uit, krijgt coaching van Peter Kooij. 

Andrew Clark speelde in orkesten in Duitsland, Italië en in Nederland in het Noord Hollands Philharmonisch Orkest en Het Nationale Ballet Orkest als violist en altviolist. In die tijd bleef hij komponeren en piano spelen, voor collega’s bij veel audities, concerten en lessen. Uiteindelijk heeft hij besloten om zijn baan op te geven en te concentreren op piano spelen en een nieuwe bezigheid, klavecimbel en oude muziek. Hij dook ook in de wereld van zang als veel gevraagde begeleider in concerten en voor masterclasses. Om. arrangeerde en begeleidde hij tijdens het grachtenconcert in Amsterdam.