Arja van den Heuvel

‘Wat zit er in mijn hoofd aan beelden en hoe ik beeld ik het uit’ is een vraag die Arja van den Heuvel steeds weer inspireert tot het maken van haar kunst. Veelzijdigheid in creativiteit is wat bij haar past. In haar atelier in Giessen experimenteert ze met verschillende technieken en materialen.
Haar schilderijen zijn veelal realistisch maar toch ook met een knipoog naar het abstracte. Naast het schilderen op het grote vlak, beheerst zij ook technieken op kleiner formaat, zoals
het maken van illustraties. Een ander voorbeeld daarvan zijn de monotypes die zij met acrylverf print op papier en die door hun gelaagdheid een eigen verhaal vertellen.
Ook maakt zij 3 dimensionaal werk van wol, die zij vervilt tot wandkleden en schalen. Momenteel exposeert zij in het RCKO wandkleden met als thema ‘vervilt verleden’. Met klei
maakt ze raku-gestookte potten en objecten in combinatie met vilt en glas.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN
Wat er verder nog in mijn hoofd zit en er de komende maanden uit gaat komen? In ieder geval wil ik een serie maken met kleine en grote abstracte ‘droomlandschappen uit mijn hoofd’ geschilderd met acryl op doek of paneel. Daarnaast wil ik een vervolg geven aan mijn schilderijen van vrouwen. Mogelijk meer abstract of misschien krijgen ze een gezicht?