Dick Schreinders

Levenslang schilder, van grootvader op vader op kleinzoon. Belangrijkste les van grootvader Ben: blijven kijken tot je ergens doorheen kijkt.

“Het innerlijke is een reflectie van het uiterlijke en andersom. De feitelijke waarneming is gekleurd door het gemoed en het gemoed wordt gekleurd door de feitelijke waarneming. Zijn landschappen zijn innerlijke landschappen”

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN

‘Wat bedoelen we met het hoofd? Het drukt uit wat we zijn in het moment. Gemoed, gedachten, levendigheid. De ogen vensters naar het innerlijk. Het is als een huis, vol opgeslagen herinneringen. We zijn gewend alles te vertalen in woorden, taal, concepten. Als schilder vind ik de ruimte achter de concepten. De ruimte dat ruimer is dan hoofd, romp en ledematen. Het Zijn van de ruimte vertaalt zich in inu├»tieve schilderijen. Landschappelijke werelden, waarin niets en alles te zien. De ruimte is eeuwig en de beweging tot schilderen oneindig, schilderend tot het stoffelijke oplost in die ene ruimte, de schilderijen als conceptloze uitdrukkingen achterlatend.

Deel deze pagina

Andere kunstenaars