Dieke Coumans

In de schilderijen van Dieke Coumans herken je vaak figuren die vervormd of misplaatst zijn. Ze lijken op te gaan in hun omgeving en gaan verloren in een wereld die niet duidelijk is gedefinieerd. Haar werk kan worden omschreven als figuratief, maar figuratie wordt dan als hulpmiddel gebruikt en is niet het doel op zich. Ze werkt met collagetechnieken, gevonden foto’s, zeefdruk, olieverf, acrylverf, stiften, pastels en verschillende soorten glazuren.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN
Via mijn werk wil ik het thema ‘hoofd’ interpreteren als rustplaats. Je eigen gedachte wereld als plaats voor reflectie.
Een schilderij op de wallen van Heusden waarin ik mens gemaakte constructies gebruik als metafoor voor
ontheemding en eenzaamheid. Mensen gebruiken hun omgeving om te reflecteren op de plek die zij zelf innemen, bijvoorbeeld door de verbinding te zoeken met de natuur en omgeving, maar hoe doe
je dat wanneer je de menselijke invloeden die zichtbaar zijn in het landschap niet kan ontsnappen?
Je wordt gedwongen je altijd te blijven verhouden tot de aanwezigheid van mensgemaakte structuren zoals; Grote torens, industrie, windmolens en elektriciteitsmasten die fungeren als
eilanden in groene vlakke zeeën van gras en water.
Hoe vind je rust als je je niet afstand kan nemen van deze menselijke invloeden op de omgeving?
Mijn werk zal geen antwoorden zoeken maar een kritische blik werpen op de positie van mens in veranderlijke en roerige tijden.

Naast het 3d schilderij op de wallen zal ik ook mijn schilderijen exposeren in een pand in de vesting.

Deel deze pagina

Andere kunstenaars