Ellen te Brake

De glimlach van Ellen te Brake, haar roots liggen in Twente maar ze werkt en leeft door heel Nederland en het liefst door de hele wereld. Ze volgt altijd haar hart en springt vaak in het diepe, het avontuur tegemoet. ‘ Ik hou van woorden en zie daarbij beelden. Eén van mijn bekende gedichten gaat over de Zin van het leven: ‘Zet gedachten om in woorden om in daden en leer te genieten van de ervaring die de schepping van je legende voortbrengt.’ Dit is waarom zij zich richt op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, door te inspireren, coachen en te schrijven. Ze ziet de de natuur als metafoor en werkt graag met edelstenen en andere geschenken uit de natuur.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN
De treffende titel van een gedichtenbundel waarvan, Ellen te Brake, de gedichten heeft geschreven en Anneke van Lee de illustraties heeft gemaakt onder de noemer visual poetry. Ik Ben Jou Ook neemt de lezer aan de hand van 22 gedichten mee op ontdekkingsreis naar binnen. Van het hoofd
naar het hart. Een avontuur wat de transformatie in zich draagt van angst naar Liefde.  Dit pad loopt iedereen en de gedichten zijn daarmee tijdloos. Juist nu voelen we door allerlei wereldwijde en maatschappelijke veranderingen, dat wij allen in een proces zitten dat ons eerst bijna overweldigd door angst (covid, inkomen verliezen, dierbaren verliezen) maar wat leidt naar Liefde (de stilstand geeft inzicht, ruimte, tijd voor elkaar, bewustwording, nieuw beeld van de wereld en mensheid). Ik Ben Jou Ook is meer dan een kunstproject, het is een missie geworden van Anneke en Ellen om zo veel mogelijk mensen te inspireren hun pad van persoonlijke ontplooiing en bewustwording te volgen. En ze daarbij met een glimlach te inspireren en wat aan te moedigen. 
Tijdens Artfestival Heusden is de expositie Ik Ben Jou Ook te zien bij Signed by Nature aan de Demer 42. Hier is ook het kunstboek en de collectie kunstkaarten verkrijgbaar. Zondag 12 september geven Anneke en Ellen een voordracht bij het stadhuis om 11u en om 13 u.

Deel deze pagina

Andere kunstenaars