Ferdy Steger

Ferdy Steger werd in 1959 geboren in de hoofdstad van Brabant ‘s-Hertogenbosch. Vanaf zeer jonge leeftijd hanteert hij het penseel. Op 18 jarige leeftijd starten zijn eerste exposities. Het schilderen blijkt niet alleen leuk maar ook succesvol. Na zijn studie aan SintLucas en St Joost krijgt de reclamewereld de voorkeur. Hij blijft schilderen maar niet meer zo uitbundig. 23 jaar bouwt hij aan zijn reclamebureau dat al die tijd zeer succesvol is.

In 2002 verruilt hij het grote bureau voor een reclame-netwerkorganisatie.Het reclamebureau wordt hierdoor eenvoudiger en het schilderen neemt ook meer en meer toe. De techniek en het gebruik van heldere kleuren worden steeds verfijnder. De schilderijen lijken te leven door de complementaire kleuren en vele lagen die op het doek worden gezet. Met grote vaart werkt hij in series van 6-7-8  schilderijen die laag na laag tot stand komen. Zonder plan of idee schildert hij vanuit intuïtie. Naarmate het schilderij vordert komt de ratio om de hoek en krijgt het schilderij zijn vorm.

Geïnspireerd door de expressionisten uit het begin van de vorige eeuw ‘Die Brücke en Der blaue Reiter en de Cobra beweging, volgt hij zijn eigen weg en eigen stijl. Vrolijkheid spat van het doek.

Steger zegt: ‘Kunst moet mensen inspireren’.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN

Het meest intrigerende deel van het menselijk lichaam is wel het hoofd. Geen hoofd is hetzelfde. De uitdrukkingen en emoties van het gezicht zijn er in veel vormen. En zonder een woord, begrijpen we deze uitdrukkingen en emoties. In mijn schilderijen wil ik verschillende emoties vastleggen op een expressieve wijze. Hiermee wil ik de emotie extra kracht geven zodat de kijker kan blijven kijken en steeds weer iets nieuws in het schilderij kan ontdekken.