Hesther van Doornum

Hesther van Doornum (1973) is een onafhankelijk hedendaagse kunstenaar .Haar werk is opgenomen in zowel zakelijke als particuliere collecties over de hele wereld. 

Hesther studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool || Concept & Product-styling aan de Artemis Styling Academy, Amsterdam, NL | Cultureel Management bij Art & Co, Amsterdam, NL

Met name vrouwen en hun gemoedsuitdrukking, zijn centrale onderwerpen in haar schilderijen. Door hun open houding stralen ze kwetsbaarheid en kracht uit. Dit wordt versterkt door hun transparantie, de personages vloeien als het ware over in de achtergrond. Vormen van het gezicht veranderen ten bate van een uitgebalanceerde compositie en de gewenste sfeer. Het laag over laag combineren van grilligheid versus zachtheid en ondoorzichtigheid versus transparantie. De achtergrond speelt, net als onze eigen leefomgeving, een gelijke rol in het beeld. In de opzet van de ogen ligt haar bezieling, haar bewogenheid. Die zijn sterk bepalend, samen met de gebruikte kleuren, voor de uitstraling en sfeer van het uiteindelijke schilderij. 

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN

Ik ben een vrouw die vrouwen schildert. Voor mij is een werk een prestatie als ik erin slaag echte, bezielde vrouwen te schilderen; als ik erin slaag een moment, een gelaagdheid van emoties vast te leggen, om het voor altijd te laten gelden. Om de gedachten van de toeschouwer te prikkelen: wat gaat er om in haar hoofd? Wat is hetgeen dat ik herken? Is mijn gezichtsexpressie ook zo als ik me zo voel? Het treffen van een bepaalde blik, een emotie: hierin vind je de schoonheid van echtheid en eigenheid!”

Deel deze pagina

Andere kunstenaars