Inschrijven voor
Art Festival Heusden

Het thema van het Art Festival 2023 is NUDE. Wij zijn op zoek naar kunstenaars en artiesten die rond dit thema een bijdrage willen leveren. Doel van het festival is om bewoners en bezoekers te verbinden, te inspireren én kennis te laten maken met culturele creaties rondom  NUDE. Er is ruimte voor kunst in de breedste zin van het woord, denk ook aan llichtkunst en performance art.

Deelname kan op de volgende manieren:

Kunstenaars/artiesten buiten de vesting
Voor kunstenaars buiten de vesting, in de gemeente Heusden of daarbuiten is er de mogelijkheid om mee te doen. We verwachten van deze kunstenaars dat zij de kunst in hun eigen omgeving maken. Wij zorgen in overleg voor een mooie plek, buiten of binnen in een monumentaal pand in Heusden. 

Kunstenaars en galeries binnen de vesting
Van kunstenaars binnen de vesting wordt verwacht dat zij hun eigen expositie ruimte hebben en het thema NUDE toepassen. Galeries zijn ook welkom om rond dit thema mee te doen.

Inschrijving voor 31 maart 2023
Graag ontvangen wij via onderstaand inschrijfformulier een omschrijving van de kunstwerken en hoe het past bij het thema NUDE, altijd met foto’s. Als je nog werkt aan je expositie, dan graag schetsen of tekeningen. Het thema mag breed geïnterpreteerd worden. NUDE gaat over het lichaam én jezelf kwetsbaar opstellen. Letterlijk blootgeven van lichaam en geest.

De inschrijvingskosten voor Art Festival Heusden zijn €100,-. Jouw deelname verschijnt in zoveel mogelijk marketing uitingen waaronder:
• Plattegrond van het Art Festival Heusden
• Art Festival boekje
Verder ontvang je een uitnodiging voor de openingsborrel voor deelnemers op vrijdag 8 september.

Selectie
Een onafhankelijke commissie zal de verschillende inzendingen beoordelen en selecteren op basis van diversiteit, het idee, de grootte van het kunstwerk, het materiaal en de vorm van het kunstwerk.

Voor 31 maart 2023 zal het programma en de deelnemende kunstenaars worden gepresenteerd.

Inschrijving