Irene Schaap

In haar werk staat de mens centraal. Van jongs af aan heeft Irene altijd mensen getekend. . Met de jaren heeft het werken met het mensbeeld een diepere lading gekregen. In haar werk laat zij zien hoe de mens omgaat met zijn fysieke en mentale ruimte.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN

Speechless 
Communiceren is iets wat we dagelijks doen. Praten en luisteren, het lijkt zo simpel. Vandaag de dag zijn digitale media niet meer weg te denken uit onze samenleving; vanaf het moment dat we opstaan totdat we gaan slapen staan
we in contact met de onlinewereld. En via de onlinewereld hebben we ook
contact met elkaar. Denk aan WhatsApp, Facebook en Twitter. Goede of effectieve communicatie gaat echter niet vanzelf. Vaak ontstaan er in de communicatie tussen mensen dan ook problemen. Onbegrip, conflicten en teleurstellingen zijn vaak het gevolg van slechte communicatie. 
Deze papieren koppen hebben zichtbare beperkingen die het onvermogen om te communiceren verbeelden. Sommige koppen hebben de mogelijkheden om te communiceren wel, maar gebruiken ze niet. Andere koppen voelen zich machteloos en ervaren niet de vrijheid om zich te kunnen uiten. De koppen verbeelden de paradox in het wel kunnen horen maar niet kunnen luisteren.
Het wel kunnen praten maar niets kunnen zeggen. En het wel kunnen kijken maar niets kunnen zien.

Deel deze pagina

Andere kunstenaars