Juri Buller

Büller is voor de Volkskrant een van de beste portret fotografen van Nederland. Hij heeft o.a. dit jaar de Zilveren Camera gekregen voor zijn portret (uit een serie) van zorgverleners in coronatijd. Hij heeft daar geweldige portretten gemaakt van artsen/ verplegers tijdens of na hun dienst. In de volkskrant zijn de foto’s gepubliceerd en wordt door de volkskrant redactie gezien als het beste wat gemaakt is wat portret en wat betreft corona. 

Artsen en verpleegkundigen van de covid-afdelingen in Uden (Bernhoven) en Breda (Amphia) lieten zich na hun dienst portretteren door fotograaf Jiri Büller. Met op hun voorhoofd soms nog het zweet van een nacht lang werken, vertellen ze over hun grootste worstelingen.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN

Deze expositie verdient nog een keer extra aandacht door ze groot tentoon te stellen op de prachtige oude muren in de stadshaven in Heusden. Een expositie die als een tribute dient aan het zorgpersoneel die de strijd aan gingen met Covid, als nagedachtenis aan een jaar waar wij ons zelf verborgen achter maskers en het covid virus regeerde in de wereld.

Het is nu tijd voor de maskers af, we mogen weer vrij ademen en ons zelf en de anderen zien.