Kelly Christogiannis

Kelly Christogiannis is een multidisciplinaire kunstenaar gevestigd in Nederland. In eerste instantie richt ze zich op digitaal illustratief werk, dat ze vervolgens uitwerkt als zeefdruk, riso print of schilderij. Hoe het werk uiteindelijk uitgewerkt wordt is afhankelijk van de illustratie en de context ervan.

Vaak maakt de kunstenares ook collages om snel tot beeld te komen. Het maken van een collage past zij voornamelijk toe als er snel een schets gemaakt moet worden, dit kan van een situatie zijn, een verlangen of een gesprek. De collages bestaan voornamelijk uit gekleurde vormen en vlakken geknipt uit gekleurd papier.

Sinds kort heeft zij ervoor gekozen om zich te verdiepen in een nieuw medium namelijk tuften, ze vindt dat deze techniek goed aansluit bij het werk wat ze maakt aangezien strakke vormen en vlakken terugkerende elementen zijn in haar werk. 

Kelly is geboren in Nederland maar heeft Griekse roots en het werk dat zij maakt is voornamelijk geïnspireerd op Mediterraanse gebieden en een verlangen. Dit is voornamelijk uit persoonlijke interesse en nostalgie van de kunstenares zelf. Om dit wat meer in context te plaatsen zou men het begrip “verlangen” meer kunnen zien als een romantisering of een romantisch beeld dat de kunstenares heeft van dit gebied en de nostalgie. Ook zijn humor en speelsheid belangrijke aspecten in haar werk, waardoor minder toegankelijke onderwerpen bespreekbaar worden en de toegankelijkheid voor iedereen behouden blijft.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN
Veel van mijn werken zijn een romantisch beeld van een bepaalde situatie die zich op locatie afspelen.
Net zoals bij al mijn werken zal ik eerst starten met het maken van digitale illustraties rondom het thema hoofd/eenzaamheid. Daarna zal ik er voor kiezen om een illustratie te selecteren en uit te
werken als (wand)kleed. Voor Art Festival Heusden zal ik een tapijt maken van 200 x 130 cm rondom het thema hoofd/eenzaamheid. Ik gebruik graag felle en contrasterende kleuren als verwijzing naar de mediterranen en ook speel ik graag met humor om het werk toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep.Voor mij is toegankelijkheid een belangrijk aspect in mijn werk zodat iedereen zich erin zou kunnen verplaatsen en het zou kunnen begrijpen, daardoor is mijn werk voornamelijk erg figuratief.

Deel deze pagina

Andere kunstenaars