Lidy Scholten

Lidy is een kunstenaar die in groepsverband met Exto exposeert in de scheepswerf te samen met nog 40 Exto kunstenaars. Wij lichten hier Lidy er uit en nodigen je graag uit om de andere kunstenaars op de scheepswerf ook te bezoeken.

Al sinds haar jeugd ligt de passie van Lidy bij het vormgeven, liefst monumentaal. Zij komt uit een onderwijsgezin en al wilde ze graag naar de kunstacademie, haar ouders vonden het veiliger dat zij eerst haar onderwijsbevoegdheid behaalde. Zo werkte zij jaren lang als docent beeldende vorming in het onderwijs. Allerlei kunstdisciplines heeft zij zich in de loop der jaren eigen gemaakt o.a. keramiek en edelsmeden. Sinds 5 jaar legt zij zich uitsluitend toe op schilderen. Lidy schildert in acryl, liefst op groot formaat.Haar schilderijen noemt ze:’Reflecties’.

De schilderijen van Lidy zijn ware blikvangers, met composities van materialen in krachtige kleuren, gevarieerd van vorm en textuur en met een wonderbaarlijke samenhang. De materialen schildert zij natuurgetrouw en zo maakt zij de grens tussen abstract en realisme flinterdun.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN
Voor het thema ‘Hoofd’ gingen haar gedachten gelijk naar het beeld wat een hoofd bij degene die het ziet oproept. De uitdrukking, mimiek en bewegelijkheid wordt door iedereen anders geinterpreteerd. Men denkt iemand te kunnen duiden…..maar komt dat idee overeen met het ware gezicht van de persoon? We laten vaak liever een masker van onszelf zien om aan de norm te voldoen. In deze sfeer is Lidy bezig met haar hoofd(en). Hoeveel ziet u er? Hoeveel gezichten laat ze zien?

Deel deze pagina

Andere kunstenaars