Marlies Krijgsman

Marlies Krijgsman is beeldhouwer in ’s-Hertogenbosch. Ze maakt kleine en middelgrote beelden in voornamelijk klei en brons.

Haar beelden van klei boetseert ze van onder naar boven hol op. Deze worden vervolgens als aardewerk gebakken. In tegenstelling tot aardewerk blijven de beelden van Marlies Krijgsman ongeglazuurd: de kleuren van verschillende soorten klei zijn de kleuren die ze in haar werk gebruikt.
Haar bronzen zijn al net zo ‘eerlijk’. Ook hier zult u geen toevoegingen aan de natuurlijkheid van het materiaal zien.

Zeggen dat in het werk van Marlies Krijgsman de mens centraal staat, doet dat werk tekort. Want de laatste jaren verschijnen er steeds meer dieren in haar werk. Een enkele keer alleen, maar meestal in combinatie met mensen.
Haar beelden zijn vaak verstild. Maar met net zo veel reden worden ze ook wel theatraal, humoristisch of zelfs wrang genoemd.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN

Als klein meisje was voor mij de klei al een uitlaatklep. Sinds de academie in ‘s-Hertogenbosch werk ik bijna uitsluitend nog in klei. Mijn belangrijkste onderwerp is de mens en de laatste jaren maak ik vooral portretten waarbij mijn beelden het afgelopen half jaar steeds meer fragmenten van een portret zijn geworden. 
Voor Art Festival Heusden heb ik een paar hele figuren geboetseerd die toch ook weer fragmentarisch zijn.