Nude

In 2021 was het thema van het Art Festival HOOFD. We dalen van het hoofd naar het lijf; met al zijn facetten van kwetsbaarheid – ons naakte ik. Naar het lijf, naar onze huid, naar alles wat aangeraakt kan worden. In deze tijd kan niet alles meer bedacht worden, het wil gevoeld en geleefd worden: NUDE.

 

Denken, voelen én zijn. Durf je de kwetsbaarheid van je naakte ik te laten zien? Naakt confronteert ons met  schaamte en tegelijkertijd vertelt het alles over wie we zijn. Universeel en toch anders. Kwetsbaar, dierbaar, nabij en ook confronterend. Het thema gaat dus over échtheid – NUDE. Het gaat terug naar de kern. In het hoofd maken we verbinding, maar in ons lijf maken we voelbaar verbinding. Het gaat van gedachten naar gevoelens en gevoelens zijn naakt én puur. Verbindend en vernieuwend.
Het thema NUDE geven we mee aan de kunstenaars en artiesten die hun werk willen tentoonstellen op het festival. Bestuur, werkgroepen en partners zullen zich tevens committeren aan dit thema om vorm te geven aan de ideeën die er liggen. 
Wij hebben voor ons zelf een mind map gemaakt

f3820b3c-3652-4488-9a77-49260d4e5f50

Als jij je als kunstenaar ergens verbonden voelt met dit thema en jezelf ergens herkent in de mindmap, dan kan je inschrijven voor de editie van het artfestival 2023.
Er is een ballotage commissie die beoordeelt of je mee kan doen. Je krijgt hier op 1 maart een bericht van.