Nude

In 2021 was het thema van het Art Festival het HOOFD. We dalen van het hoofd naar het lijf; met al zijn facetten van kwetsbaarheid – onze naakte ik. Naar het lijf, naar onze huid, naar alles wat aangeraakt kan worden. In deze tijd kan niet alles meer bedacht worden, het wil gevoeld, geleefd worden:

NUDE.

Denken, voelen én zijn. Durf je de kwetsbaarheid van de naakte ik te laten zien? Naakt confronteert ons met onze schaamte en tegelijkertijd verteld het alles over wie we zijn. Universeel en toch anders. Confronterend, kwetsbaar, dierbaar én nabij. Het thema gaat dus over échtheid – NUDE. Het gaat terug naar de kern. In het hoofd maken we verbinding, maar in ons lijf maken we voelbaar verbinding. Het gaat van gedachten naar gevoelens en gevoelens zijn naakt én puur. Verbindend en vernieuwend
Het thema NUDE geven we mee aan de kunstenaars en artiesten die hun werk willen tentoonstellen op het festival. Bestuur, werkgroepen en partners zullen zich tevens committeren aan dit thema om vorm te geven aan de ideeën die er liggen. Onder het motto van ‘alleen ga je snel, samen kom je verder’ verstevigen we de reeds gemaakte relaties met partners en gaan we actief opzoek naar nieuwe. Vernieuwend, verbindend en vol beleving is wederom het streven. Kunst Vesting Heusden presenteert met trots het Plan van Aanpak met het thema, doelstelling, doelgroep, publieksvisie, het programma met de verschillende projecten wordt nu ontwikkeld door het bestuur.