Peter Verbeek

Peter Verbeek (1944) heeft – na een klassieke tekenopleiding – zijn studie Monumentale en Versierende Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch afgerond. Hij is autonoom beeldend kunstenaar en maakt vrij werk en werk in opdracht.

Kunst is voor Peter Verbeek in eerste instantie beleven; een oneindige zoektocht die onlosmakelijk is verbonden met zijn manier van observeren en associëren.

Als je hem vraagt wie hem vanuit het verleden in de beeldende kunst inspireert, noemt hij Giorgio Morandi, Piet Mondriaan, Henri Matisse en Jan Schoonhoven.

EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN

Het werk waarmee ik zou willen deelnemen is moeilijk te benoemen: het zijn geen sculpturen in de traditionele zin, noch schilderijen, wel driedimensionale vormen. Ik heb in mijn roots als beeldend kunstenaar vele ontwikkelingen doorgemaakt, ik dein altijd mee op de golven van de tijdgeest. Waar het hier nu om gaat zijn een aantal lichtobjecten ; het is het laatst ontwikkelde, meest recente werk. Het werk is bijzonder geschikt voor het thema “hoofd” maar het is belangrijk om het in werkelijkheid te zien, te beleven en te ondergaan; het is heel dynamisch, poëtisch en meditatief.

Deel deze pagina

Andere kunstenaars