Rob van den Broek

In de circa 46 jaar dat ik als bronsgieter werkzaam ben, heb ik heel veel beelden de revue zien passeren.  Iets totaal nieuws maken is eigenlijk onmogelijk. De laatste 15 jaar ben ik vooral bezig met mijn eigen werk , en daarbij probeer ik zo veel mogelijk af te wijken van alles wat ik gezien heb. Mijn beelden bouw ik in zijn geheel op in was. Daarna worden er delen uitgesneden. Hierdoor ontstaat een nieuw concept waarbij de oorspronkelijke vorm naar de achtergrond verdwijnt. 
Doordat ik de techniek van het brons gieten beheers ga ik tot het randje van de mogelijkheden die de giettechniek toelaat. En kan daar, als praktiserend bronsgieter, ook vrijuit mee experimenteren.
Mijn laatste werk is vooral geïnspireerd door het fenomeen staempunk.De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was.

EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN: NAAM?

Beelden van hoofden, met een mix van fantasie en sciencefiction waarbij ik gebruik maak van radars, hoeden en gekke brilletjes.