Sarah Linde

Van jongs af aan ben ik, mede dankzij de omgeving waarin ik ben opgegroeid, geïnspireerd en geboeid in de verbindingen tussen mens en dier en het vermogen dat ons scheidt van dieren te denken en te voelen over alles wat we doen en beleven.

​Veel belevingen, gewaarwordingen, gedachtes en gevoelens omtrent de relatie tussen mens en dier, de relatie van de mens tot zichzelf en de mensen onderling zijn het onderliggende thema in mijn tekeningen.​

De tekeningen zijn een vorm van werkelijkheid, die tevoorschijn komt tussen de directe fysieke ervaring en de beleving daarvan.

In mijn tekeningen maak ik graag gebruik van o.a. pastel, houtskool, potlood, Siberisch krijt en tekenpen.

Daarnaast maak ik gebruik van de grafische technieken etsen, droge naald etsen, lithografie, siligrafie (watervrij lithograferen), zeefdrukken en sporadisch fotografie.

Naast tekeningen en grafiek, maak ik ook digitale illustraties in opdracht.

HOOFD EXPOSITIE ART FESTIVAL HEUSDEN

Daarbij denk ik vooral aan alle processen in ons denken.

Voor mij kan ‘het hoofd’ zaken tot zich nemen, in zichzelf laten ronddraaien, herkauwen en weer loslaten; een verzameling van beelden, kleuren, geuren, geluiden, herinneringen, associaties, gedachten en soms ‘een weten’ dat voor geen enkele rede vatbaar is. Sommige zaken zitten diep verankerd en zijn wellicht zelfs onuitwisbaar.

Ik vind het ronduit fascinerend zoals wij mensen functioneren met ons denken, voelen, doen en handelen. Het roept veel vragen op, die ik niet kan beantwoorden, maar wel kan aftasten door te tekenen.

Deel deze pagina

Andere kunstenaars