Trio Rusanovsky

TRIO RUSANOVSKY bestaat uit Leon Rusanovsky en zijn twee kinderen Julia en Arthur Rusanovsky. De muziekprogramma’s bestaan uit klassiek repertoire afgewisseld met bekende Russische en Joodse volksliederen, tango’s en eigen composities. Zij presenteren een kleurrijk, levendig, melancholisch en emotioneel programma waarbij de viool, altviool, piano en gitaar in verschillende combinaties te horen zijn.Trio Rusanovsky treedt op in kleine en grote zalen in binnen- en buitenland, o.a. in de Portugese Synagoge van Amsterdam, de “Grundbuchhalle” in Hamburg, de “Moscow Jewish Community Centre”m de “Russian American Culture Centre” in New York en onlangs bij koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

HOOFD PROGRAMMA ART FESTIVAL HEUSDEN
Als we denken aan de relatie van muziek en het thema Hoofd, dan komen we al gauw bij het muzikale brein terecht. Klassieke componisten zoals Dvorák en J.S. Bach die wij tijdens het concert ten gehore zullen brengen, hebben
meesterwerken gecomponeerd. Natuurlijk komt daar veel talent bij kijken maar ook is elk meesterwerk een soort van wiskundige opgave voor het brein, waarbij een perfect muziekcompositie ontstaat. Een hoofd symboliseert ook de schoonheid van de mens. Dat is meestal het eerste wat mensen van elkaar zien en daarover onbewust een mening vormen. De hoofd in muziek zou bijvoorbeeld de klank van de muziekinstrumenten en bespelers kunnen zijn, die als eerste bij het publiek aankomt en via trillingen het oor binnen komen. Er gebeurt veel in een hoofd als er naar muziek wordt geluisterd. Namelijk het gevoel dat een mens daarbij ervaart, zoals vreugde, verdriet, erotiek en liefde.
Ook reageert de linker en rechter gedeelte van het brein afzonderlijk van elkaar bij het beluisteren en bespelen van muziek. Er is dan bijvoorbeeld ook minder kans op dementie.
Het thema fascineert ons zeer en naarmate het concert nadert, zullen we steeds meer bezig zijn met wat het thema voor ons betekent. We hopen vooral tijdens het concert het publiek met onze muziek te fascineren en de relatie tussen muziek en het hoofd te doen ervaren.